értékesítés

06-70/310-61-11

06-30/539-41-34

Hitelügyintézés

A Lakihegyi Lakóparkban a beruházói értékesítésnek köszönhetően, a kedvező m² ár mellett, rugalmas fizetési ütemezéssel is élhet.
Az ingatlanok lekötése foglaló fizetésével lehetséges, mely a teljes vételár 10 %-a, melyet szintén(önerőként)foglalóként kezelünk. A fizetés történhet készpénzben és banki átutalással is. A fennmaradó vételárrész megfizetésének ütemezése egyéni, személyre szabott megállapodás tárgyát képezi. Ingyenes tanácsadás során, tapasztalt, független hitelügyintézőink segítenek kiválasztani az Önnek ideális fizetési konstrukciót.

Jelzáloghitel

Jelzáloghitelből történő finanszírozás azt jelenti, hogy a vevő a vételár egy részét, vagy teljes egészét(ez csak akkor lehetséges, amennyiben a vevő az itt vásárolt ingatlanon kívül egy másik ingatlanfedezetet is be tud hozni az ügyletbe) a finanszírozó pénzintézettől igényelt lakásvásárlási hitelből kívánja kiegyenlíteni. Ebben az esetben az adásvételi szerződés megkötéséig, vagy azzal egyidejűleg megfizeti a vételár 10%-át, mely teljes hitelből történő finanszírozás esetén visszajár. Amennyiben anyagi lehetőségei engedik, a műszaki átadásig megfizeti további önerejét, melyet az eladó adásvételi szerződés szerint vételárelőlegként kezel.

Lakásvásárlásra nyújtott jelzáloghitelek típusai:

  • Forint alapú kedvezményes (kamattámogatott) hitel (35 éves korig egyedülállók, és párok, gyermektelenek, és max 1 gyerekkel, vagy 35-45 között 2-nélvagytöbb gyerekkel
  • Piaci kamatozású Forint alapú hitel

Ennél a típusú hitelnél szükség van 25-30%-os önerőre, vagy kiegészítő ingatlan fedezetre.
A hitelek igényelhetők egyszerű jövedelem vizsgálattal, és magas jövedelemmel rendelkezőknek kiemelt jövedelem vizsgálattal.
Amennyiben apénzintézet pozitívan bírálja el a vevő hitelkérelmét, úgy jelzálogjogot jegyez be a vevő által megvásárolt ingatlan (pótingatlan bevonása esetén a pótfedezetre is)tulajdoni lapjára.

Ingatlan lízing
Ingatlan lízing esetében vevőinknek 20% önerőt kell felmutatni a bank fele, ha Forint alapú lízinget választanak, és minimum 35% önerő szükséges ahhoz, ha EUR alapú lízinget szeretnének. ( Lízingnél is lehetséges önerő hiányában pótingatlan bevonására, ekkor a finanszírozó pénzintézet a pótingatlanra is jelzálogot jegyeztet be. Lízing konstrukció eseténél is a Vevő által befizetett első részlet, ami 10%, szintén foglalóként kezelünk. Ingatlan lízing igénylésekor az adásvételi szerződés eladó és a lízingcég között kerül megkötésre, a lakás vásárlója pedig lízingbevevőként lízingszerződést ír alá a kereskedelmi bankkal. A tulajdonjog a bankról a lízingbevevőre csak a teljes vételár (utolsó törlesztő részlet) megfizetésekor száll át.