értékesítés

06-70/310-61-11

06-30/539-41-34

Műszaki leírás

ÉPÜLETEK KIALAKÍTÁSALAKÁSOK KIALAKÍTÁSAVÁLTOZTATÁSI LEHETŐSÉGEK

Általános épületgépészet

Vízhálózat
A vízellátás a városi alapvezetékről történik. A vízórával felszerelt főelosztótól földalatti vezetéken jut a víz a lakásokba. Minden lakás önálló vízórával kerül felszerelésre. A vízhálózat anyaga KPE cső kívül illetve műanyag burkolatú alumínium betétes ötrétegű cső.
Csatornahálózat
A hálózat anyaga épületen belül PVC függőleges csatorna, a strangvezeték 5 cm-es hangszigeteléssel ellátva, épületen kívül KG PVC cső.
Bekötés: a városi csatorna alapvezetékébe történik.
Gázenergia
A fűtés és a melegvíz-szolgáltatás gázenergiával történik. Minden lakás önálló zárt égésterű kombi gázkazánnal lesz felszerelve. A fűtési rendszer: szivattyús melegvízfűtés lapradiátoros hőleadókkal.
A gázenergiát az utcában lévő alapvezetékről csatlakoztatjuk. A telep főelosztójától földalatti vezetéken jut a gázenergia a lakásokba, önálló mérőórával felszerelve.
Villamos hálózat
A csatlakozás az utcai fővezetékről földkábellel történik a telep főelosztójáig. A főelosztótól a lakásokig ugyancsak földkábelen keresztül jut az elektromos áram energia a lakások mérőórájáig.

A változtatás jogát azonos, vagy annál jobb minőségű anyagok felhasználása mellett fenntartjuk.[/su_spoiler]

Alkalmazott szerkezetek

Alapozás
Az épületek sávalapokra támaszkodnak.
Falszerkezetek
A külső falszerkezetek POROTHERM 30 NF kézi falazóblokkból készülnek, dryvit hőszigetelő rendszerrel VB pillérekkel megerősítve.
A földszinti, emeleti és tetőtéri teherhordó és lakás elválasztó falszerkezetek 30 cm-es hanggátló mészhomok téglából épülnek, LB KNAUF falazó habarcsba falazva. A III. emelet, úgynevezett vasbeton koporsó födémmel készül, a tetőtérben manzárd jellegű ferde, és vízszintes mennyezet faszerkezetre. szerelt gipszkartonból, 15 cm vastag kőzetgyapot hőszigeteléssel készül, a válaszfalak pedig ugyanolyan szerkezetűek, de 10 cm vastagságúak. A válaszfalak a tetőtér kivételével POROTHERM 10 NF válaszfal téglából készülnek.
Födémszerkezetek
A födémszerkezetek monolit vasbeton szerkezettel épülnek, vasbeton tartókkal megerősítve.
Szigetelés
Az épülettömbök padlószigetelései AUSTROTHERM 34/30-as + 22/20-as, két rétegben, összesen 5 cm vastagságú szigetelő lemezből készülnek, míg a vasbeton szerkezetek homlokzati felületei 5 cm vastag AUSTROTHERM H hőszigetelést kapnak. A földszinti padlószigetelés GV 4,2-es bitumenes nehézlemezből készülnek. A ferde síkú és vízszintes vasbeton szerkezetek 10 cm vastag AUSTROTHERM hőszigeteléssel látjuk el, más esetekben a gipszkartonból készült ferde és vízszintes szerkezetek 15 cm vastag kőzetgyapot szigetelést kapnak + alul-felül solflex fólia szigetelést is kapnak. A teraszokat Mapelastic vízszigeteléssel látjuk el.Az épületek lábazatai 5 cm vtg Austrotherm hőszigeteléssel vannak ellátva.
Tetőszerkezet
A tető fa fedélszékkel készül, TETOL RB-vel, láng- és gomba védőszerrel kezelve.
Tetőfedés
A tető héjalása BRAMAC tetőfedési rendszerrel készült. A cserépfedés alá 1 réteg hőtükrös fóliát fektettünk, és a tető szellőzését ellenléccel biztosítjuk. A szarufaközöket 10 cm vastag kőzetgyapottal hőszigeteljük le. A tető teljes bádogos munkája WMZINK, ill. LINDAB rendszerrel készül.
Homlokzatképzés
A homlokzati falfelületek színes TERRANOVA SZILIKÁT vakolattal készülnek. A lábazat TERRANOVA LÁBAZATI vakolattal van ellátva. A fa szerkezetek SADOLIN külső festékkel vannak kezelve. Az acél korlátok horgonyzott kivitelben készülnek.
Burkolatok
A lakóhelyiségekben laminált parketta kerül lefektetésre 7 mm vastagságban Polifoam alátéttel. A vizes helyiségekben, a közlekedőkben és a konyhában kerámia lapburkolat kerül beépítésre.
A folyosók, lépcsők és főbejáratok fagyálló kerámia lapburkolattal készülnek. A belső falfelületek gépi vakolattal, elvédőkkel, majd diszperzit falfestést kapnak, fehér színben. Fürdőben, WC-ben ajtó magasságig csempe falburkolat készül, a konyhában a bútorok között alakítunk ki csempe burkolatot.
Füst- és szellőző kémények
SHIEDEL QUADRO típusú levegő-füstgáz gyűjtőkéményt készítünk. (Zárt égésterű kazán esetében a kazán nem a szoba levegőjét használja fel az égéshez, az oxigént a kéményen keresztül nyeri, így kizárt a füstmérgezés veszély.) Minden lakáshoz külön gázóra tartozik. Az 1 hálószobás lakásokban 1, a több hálószobás lakásokban, lakásonként kettő gázcsonk kerül kiépítésre, amelyek közül az elsőre a zárt égésterű kombi cirkó (gázkazán) kerül felszerelésre, a másodikhoz pedig a konyhai gáztűzhely csatlakoztatható. A belső terek szellőzését illetve légutánpótlását ventillátoros szellőző kürtők lévén biztosítjuk. Minden vizes helyiség (fürdőszoba illetve WC) önálló szellőző kürtőre csatlakozik.

Letölthető műszaki lírás (PDF)

A lakások műszaki specifikációja

Padlóburkolatok

A lakóhelyiségekben:

 • laminált parketta 7 mm vastag Polifoam alátétttel, parketta szegéllyel

vagy

 • padlószőnyeg szegéllyel.

A vizes helyiségekben, a közlekedőkben és a konyhában kerámia lapburkolat. kerül beépítésre.

A folyosók, lépcsők, erkélyek, és főbejáratok kerámia lapburkolattal készülnek, melyeket egységesen a Dujmó Kft szerez be.

A padlóburkolatok vevők által való kiválasztása egyedi megbeszélés alapján történik.
A Dujmó Kft 3.000.-Ft/m² -ig vállalja a padlóburkolatok beszerzését. Az ezt meghaladó burkolatok árának különbözetét a Vevő vállalja.

Faburkolatok

A konyha, fürdő és WC falburkolata I. osztályú csempe.

Amennyiben az alaprajzon jelölt helyiségekben, ahova meleg burkolat van tervezve, és a vevő hidegburkolatot kér, felárat számítunk fel.(3.000.-Ft/m²)
A burkolatok az oldalfalon és a padlón hálós kivitelben készülnek, ha a Megrendelő ezt másképp kéri, felárat számítunk fel (500.-Ft/m²).
A fürdőben és a WC-ben a falburkolás ajtómagasságig készül.

Felületképzések
Fehérre festett falak. Amennyiben a vevő valamilyen színt kíván, ebben az esetben a különbözetet a Vevő vállalja, előre egyeztetett árakon.

Ajtók

Belső ajtók: MDF szerkezetű, utólag beépíthető, végleges felületkezelésű, bükk színű, réz, vagy ezüst színű kilinccsel és vasalattal, 20.000.- Ft/db.
Szükség és igény szerint ajtóütközővel.

Bejárati ajtó:kétoldalt acéllemez borítású, acél küszöbbel, 5 ponton záródó biztonsági ajtó, MABISZ minősítéssel. A bejárati ajtókat a Dujmó Kft szerzi be, változtatása nem lehetséges.

Külső nyílászárók

A műanyag nyílászárók 5 kamrás szerkezettel készülnek üvegezése, és tokszerkezete: k= 1,3 W/m²K (hátbocsátási tényező (alacsony))van beépítve, nyíló, részben nyíló – bukó több ponton záró vasalattal, fehér színben, műanyag kilinccsel, kívül-belül gránit ablakpárkány, igény szerint, előre egyeztetett árakon – redőnnyel. Minden ablak membrános résszellőzővel van ellátva.

Opció: redőny

Gépészeti felszereltség

A lakás alapfelszereltsége

 • 1 mosdó
 • 1 kád
 • 1 WC
 • 1 mosogató kiállás (víz, tálca és csaptelep nélkül)
 • 1 mosógép kiállás

Amelyik lakásban a WC külön van, ott kézmosó is felszerelésre kerül.

Opciók

opcioktable

Elektromos felszereltség

Kapcsolók, konnektorok: Prodax classic típusú fehér kivitelben.
1X 32A energia.
TV és telefon csatlakoztató aljzat
Riasztó alapszerelés (csövezés) Fürdő, WC szellőzése: ventillátor

Összes külső lámpa, terasz lámpa, villámhárító és térvilágítás megvalósítása a Dujmó Kft-t terheli.

Lakásonkénti elektromos felszereltség

elektromos


Kémény
Schidel Quadro – zárt égésterű kazán – életvédelmi szempontból fontos!

Opciók

 • Klíma alapszerelés
 • Masszázs kád elektromos megtáplálás
 • Villanytűzhely
 • Konyhabútor

A kulcsrakész ár nem tartalmazza a konyhabútort, a tűzhelyet, a konyhai mosogatót, a beépített szekrényeket, illetve a lakáson belüli világítótesteket.

Az alábbi járulékokat a Dujmó Kft viseli:

 • közműfejlesztési hozzájárulás
  (víz, gáz, csatorna, elektromos áram 1X32 A)

A fent megadott árak irányadóak, az ÁFÁ-t tartalmazzák.

A változtatás jogát azonos, vagy annál jobb minőségű anyagok mellett fenntartjuk.

Letölthető műszaki lírás (PDF)

Változtatási lehetőségek

A Lakihegyi Lakópark lakásaiban igény szerint a következő módosításokkal élhet:

 • Alaprajzi kialakítás változtatása, falak áthelyezése (kivétel a fürdő elhelyezkedése)
 • Épületgépészet:
  • Konyhai csatlakozások, kiállások módosítása
  • Szaniterek és fajanszok helyének megválasztása
  • Fűtőtestek helyének meghatározása
 • Hideg-, melegburkolatok és fugák megválasztása
 • Belső nyílászárók kialakításának (pl. üvegbetét) és színének megválasztása
 • Elektromos hálózat csatlakozóinak helyének meghatározása a lakáson belül (pl. kapcsolók, konnektorok helyei)

A vásárlói kívánságok teljesítése az érintett előírások, szabványok egyidejű betartásával történik, munkahelyi mérnök helyszíni közreműködésével. Így lakásának műszaki kialakítása egyszerre lehet egyedi és szakszerű.

A lakások kialakításával kapcsolatos részleteket minden esetben egyedileg, személyesen szükséges egyeztetni.